lördag 17 mars 2012

Mangomousse med flarn


Recept

Mousse: 2.5 dl vispgrädde (ev. laktosfrigrädde)
225 g mango (fryst) i bitar
3 äggulor
ca 3 tsk vaniljsocker (efter egen smak)

Gör så här: Mixa den tinade mangon. Vispa grädden tjock. Blanda försiktigt mangon och grädden. Tillsätt äggulorna. Smaka av med vaniljsocker. Ställ svalt. Låt stelna.
(Eget recept)

Flarn: 1/2 dl äggvita
1/2 dl strösocker
1/2 krm salt 
1/2 dl vetemjöl

Gör så här: Vispa ihop ägg och socker. Tillsätt salt och mjöl. Pensla ut smeten till flarn (avlånga) på ett smort bakplåtspapper. Grädda i 200 grader, 5-6 min. Forma direkt om en annan form önskas.
(Källa: recept.nu)

Servera moussen tillsammans med flarn och basilika (alt. citronmeliss) :)




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar